< Terug naar overzicht

Route 66 op z’n best

Start- en eindpunt:Chicago – Los Angeles
Reisduur:17 dagen
Soort reis:Individuele reis
Beste reisperiode:Voorjaar, Zomer, Najaar
Afstand per dag:
Aantal overnachtingen:16
Hotelverzorging:Logies
Optionele extra’s:Vliegticket, Verlenging / extra dagen
  • Chicago, Santa Fe, Flagstaff, Las Vegas
  • De meest legendarische route onder de motorrijders!
  • Voor wie geschiedenis wil schrijven!
Aanvragen in 4 stappen
1. Motorrijder
2. Bijrijder
3. Motortransport
4. Kameropties
Maak uw keuze
-+
Toelichting

GPS-routes voor je eigen navigatiesysteem zijn altijd inbegrepen. We hebben de beste motorwegen alvast voor je geselecteerd! Daarnaast gaan we uit van goed verzorgde hotels, met een fijne bar en uiteraard een parkeerplek voor je motor.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Maak uw keuze
-+
Toelichting

Met bijrijder bedoelen we jou als duopassagier en zit je dus achterop de motorfiets.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Maak uw keuze
Bij deze reis zijn er geen transportmogelijkheden.
Toelichting

Bij onze motortransportservice is ook het bijvoegen van een weekendtas (met motorkleding) inbegrepen. Zo kun je voordelig en eenvoudig alleen met handbagage vliegen. Tegen meerprijs halen wij de motor ook bij je thuis op en leveren we deze weer bij je af aan huis.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Maak uw keuze
-+
-+
Toelichting

Geef hier aan hoe je de kamerindeling precies wenst.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Startdatum:
Prijs vanaf* ,-
motorrijders
bijrijders
éénpersoonskamer(s)
tweepersoonskamer(s)
Gegevens boeker

Om de aanvraag compleet te maken hebben wij de onderstaande gegevens nodig van de hoofdboeker

Er wordt een kopie van deze aanvraag verstuurd naar het opgegeven e-mailadres.

Er is wat mis gegaan bij uw aanvraag. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.
Reisverzekering- en annuleringsverzekering en overige aanvullende opties zijn niet bij de prijs inbegrepen. Let op: de totaalprijs betreft een indicatie. Er wordt altijd een persoonlijke offerte voor je gemaakt, waardoor de prijs mogelijk anders uit kan vallen.

“Drie keer raden naar welke route de mensen massaal vragen als ze ons benaderen. Inderdaad, Route 66, de mythische oude autoweg van Chicago naar Los Angeles. Hij bestaat goeddeels niet meer, want werd in de loop der jaren vervangen door het netwerk van Interstate Highways, maar langs de stukken asfalt die er nog wel liggen, viert de nostalgie hoogtij.

Niks mis mee, in tegendeel. Een enorm imposant traject, als is het maar vanwege de sensatie dat je dwars door het land trekt, in het spoor van miljoenen gelukszoekers die ons voorgingen. Toch stel ik altijd een wedervraag aan belangstellenden: Wat verwacht u er precies van? Dan is het antwoord meestal zwart of wit. Of u overweegt het omdat het nu eenmaal een wereldberoemde route is die iedere motorrijder een keer gedaan moet hebben in het leven, of u heeft een hele studie van de Mother Road gemaakt en kent u de geschiedenis, romantiek en betekenis van Route 66 voor de Amerikaanse samenleving nog beter dan wij.

De sfeer van toen
In het laatste geval hoeven we u natuurlijk niets uit te leggen, u weet dan al heel goed wat u wilt. Maar als u tot de liefhebbers van de eerste categorie behoort, willen we u graag een waarschuwing meegeven en ook een paar alternatieven voorhouden waar u waarschijnlijk veel gelukkiger van wordt. U moet namelijk bedenken dat de nostalgie op het eerste stuk, dat in Chicago aan de oevers van Lake Michigan begint, soms ver te zoeken is. Je moet je op dat traject door Illinois, Missouri en Kansas goed kunnen inbeelden wat er ooit was, want zelf rijd je er tegenwoordig hoofdzakelijk op nogal nietszeggende snelwegen. Pas het tweede deel, door Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië ademt de sfeer van dagen dat de eerste auto’s van kust naar kust over asfalt konden rijden. En dan nog zullen we u ook allerlei alternatieve zijpaden adviseren om écht de kicks uit Route 66 te halen, want anders worden het 4000 kilometers verveling, terwijl u de mooiste stukjes Amerika links en rechts laat liggen.

Van Flagstaff naar Kingman
Het gedeelte tussen Flagstaff en Kingman in Arizona is het mooiste en het meest authentiek. Oorspronkelijke gas stations, typerende motels en wegrestaurants, verdwaalde Joshua Trees, verweerd asfalt en de dramatiek en de leegte van het landschap onder een blakerende zon, je vindt het er allemaal. Maar zelfs hier raden we aan om van de route af te wijken. Want zeg nou zelf, waarom zou u niet naar de Grand Canyon gaan als u er zo dicht langskomt?”

Lees meer

Heeft u vragen over motortransport of onze motorvakanties?

Wij hebben ze al voor u beantwoord!

meerinfobtn